A rizst a vízzel elkevert cukros tejben megfőzzük. Ne nagyon keverjük kanállal, inkább rázogassuk, hogy a szemek ne törjenek össze. Ha megfőtt félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Közben a tojássárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, és a lisztet. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, adhatunk hozzá , lekvárt, csoki,vanília szószt, sertepertőt ízlés szerint.
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 l tej
- 2 dl víz
- 4 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 4 dkg margarin
- vaj, zsemlemorzsa