jún
22

Ezek kellenek bele:

1 dkg komló 
10 dkg darált árpakávé 
10 dkg kristálycukor 
1/2 dkg élesztő 
1 mokkáskanál cukor

 

Az élesztőt kevés langyos vízzel, mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. 
A komlót és az árpakávét 6 liter vízben forrástól számítva 2 órát takarékon főzzük. 
Benedvesített tüllön rászűrjük a cukorra. Párszor megkeverjük, és ha elolvadt a cukor hozzáadjuk az élesztőt. 
Üvegekbe töltjük, 2-3 napig meleg helyen tartjuk. Az üvegeket ne töltsük színültig tele,mert felrobban mint a Lacinak a barátok köztben:)) és sűrűn nyitogassuk. 
Lehűtve nagyon finom, üdítő italunk lesz,amitől bebaszni valószínűleg nem fogunk, maximum eldőlünk mint a rohadt nád,és hányunk 2 napig.

süti beállítások módosítása