Ezek kellenek bele:
1 dkg komló
10 dkg darált árpakávé
10 dkg kristálycukor
1/2 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
Az élesztőt kevés langyos vízzel, mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.
A komlót és az árpakávét 6 liter vízben forrástól számítva 2 órát takarékon főzzük.
Benedvesített tüllön rászűrjük a cukorra. Párszor megkeverjük, és ha elolvadt a cukor hozzáadjuk az élesztőt.
Üvegekbe töltjük, 2-3 napig meleg helyen tartjuk. Az üvegeket ne töltsük színültig tele,mert felrobban mint a Lacinak a barátok köztben:)) és sűrűn nyitogassuk.
Lehűtve nagyon finom, üdítő italunk lesz,amitől bebaszni valószínűleg nem fogunk, maximum eldőlünk mint a rohadt nád,és hányunk 2 napig.