4 db hátsó nyúlcomb
8 gerezd fokhagyma
30 dkg zsír
2dl víz
1 ek vadas fűszerkeverék(lehet grill, magyaros is)
1 csipet só
4 csík szalonna
Elkészítés:
A combokat sütés előtt kb. 16 órával előkészítjük:
Jól megmosom, a vastag húsnál bevágom. Alaposan beledörzsölöm a kiválasztott fűszerkeveréket, a sót a húsba és a nyílásba, majd 2-2 cikk fokhagymát beledugok minden combba.
Letakarom, beteszem a hűtőbe.
Sütéskor a zsírt megolvasztom egy nagy serpenyőbe, beleteszem a fűszeres combokat, majd a tányért átöblítem 200ml vízzel és óvatosan a húsok mellé csorgatom. Mindegy mennyi levet eresztett, az is mehet a husihoz.
45 percig lefedve sütöm közepes lángon, sűrűn megforgatva. Ha puha, leveszem a fedőt, ráteszem a szalonnát és 10 percig mindkét oldalt pirosra sütöm. Ilyenkor is kell mozgatni, nehogy lesüljön. A szalonna mindig felül legyen.
jún
22
0