jún
24

2 db csülök
2 kg sertéscomb
3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
étel ízesítő

szerecsendió
majoránna
bazsalikom
őrölt kömény
paradicsom
paprika
csípős paprika krém
pirospaprika

A csülökből kiszedni a csontot, és félbe vágni. (én fűrészelni szoktam így nem lesz szilánkos)
A húst elkezdem kockára vágni, de a túl zsíros részeket nem használom fel. Arról lehúzom a bőrt, amit szintén belefőzök a pörköltbe, a többi zsíros részt pedig kidobom.
A bográcsba belehelyezem alulra a csontokat, majd arra jön rá a fele hús. Ezután rákerül az apró kockára vágott hagyma, és az ízlés szerinti fűszerek. A fűszereket befedem a maradék hússal majd felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje. Lassú tűzön, pár óra alatt puhára főzöm. Mire a hús megpuhul, a leve kellően besűrűsödik, és a húson maradt kevés zsírtól nem lesz nehéz az étel. Az íze  nagyon finom.
Főtt krumplival  tálalom.

süti beállítások módosítása